Vinden
Kvinna med telefon omgiven av flyttlådor

För dig som hyr förråd - så kan du minska dina kostnader

Att hyra förråd kan vara en nödvändighet, särskilt om du bor litet eller behöver förvara saker under en övergångsperiod. Men kostnaderna för förvaring kan lätt skena iväg, speciellt om du inte utnyttjar ditt förråd på rätt sätt eller betalar för outnyttjad yta. Här är fem tips som kan hjälpa dig att sänka kostnaderna.

Att välja rätt storlek på förrådet är avgörande för att du inte ska betala för utrymme som du inte behöver. Mät dina saker noggrant och överväg att organisera dem på ett sätt som utnyttjar ytan effektivt. Att hyra ett alltför stort förråd innebär onödiga kostnader, medan ett för litet förråd kan leda till att du behöver hyra ytterligare utrymme. Dessutom är det både energi- och tidskrävande att byta från ett förråd till ett annat om du upptäcker i efterhand att du har valt fel storlek. Med noggrann planering och framförhållning ökar chansen att du väljer rätt från början.

Ett organiserat förråd är i regel mer kostnadseffektivt. Genom att använda hyllor, lådor och andra verktyg som kan staplas, kan du maximera din förvaring på mindre yta. För att verkligen dra nytta av detta, bör du återigen planera din förvaring noggrant. Organisera dina saker på ett sätt som gör det lätt att komma åt dem, och använd verktyg som hjälper dig att hålla reda på vad som finns var. 

Läs vidare

Vi delar med oss av våra 12 bästa tips för smart förvaring, för att hjälpa dig att spara tid och energi till roligare saker än att riva och slita bland lådor och prylar i ditt förråd.  

12 tips för smartare förvaring

Att välja ett förråd nära din bostad innebär att du minimerar transportkostnader till och från förrådet. Dessutom sparar du tid, speciellt om du behöver komma åt dina saker ofta. Om du har förrådet tillräckligt nära kan du till och med gå eller cykla dit, vilket gör det ännu mer kostnadseffektivt.

Var i landet du bor spelar ofta stor roll när det kommer till kostnaden för förvaring. Större städer har i regel högre priser per kvadratmeter än mindre orter. Genom att jämföra priser och överväga alternativ utanför stadskärnan, eller kanske till och med i en intilliggande stad eller ort, kan du hitta billigare förrådshyra.

Traditionell förvaring är inte det enda alternativet. Det finns innovativa lösningar som erbjuder både flexibilitet och besparingar. Genom att kunna anpassa din förvaring dynamiskt och endast betala för det utrymme du faktiskt använder behöver du inte oroa dig för att betala onödigt mycket för outnyttjat utrymme. Dessutom finns förvarings-appar som gör det lätt att hålla reda på sakerna, och genom vissa tjänster kan du till och med få sakerna levererade till dig när du behöver dem.

Man drar pall med flyttlådor

Vi erbjuder en förvaringstjänst där både bärhjälp, transport och förvaring i försäkrade och tempererade förråd ingår. Alla saker fotograferas och katalogiseras digitalt, för att du ska få full översikt över vad du har förvarat i en app. Via appen kan du sedan beställa hem det du behöver till dörren, eller boka upphämtning av fler saker för att utöka förrådet. Du betalar enbart för det utrymme som du faktiskt använder.

Upptäck förvaring med Vinden

Vi erbjuder en förvaringstjänst där både bärhjälp, transport och förvaring i försäkrade och tempererade förråd ingår. Du betalar enbart för det utrymme som du faktiskt använder.

Läs vidare