Vinden
Hand med nycklar framför dörr

Hyra ut din bostad? Så förvarar du dina saker tryggt och säkert

Att stå inför beslutet att hyra ut sin bostad kan innebära en vändpunkt i livet, ett steg mot nya äventyr och erfarenheter. Men bland alla dessa spännande möjligheter uppstår ofta en praktisk fråga: "Vad gör jag med alla mina saker under tiden jag är borta?" Möjligen hyr du ut din bostad möblerad, men troligtvis har du ändå personliga tillhörigheter som du vill förvara på ett säkert ställe. Kanske är det dina barns leksaker, en samling böcker du tycker om, dina vinterkläder, konstverk eller andra saker med affektionsvärde. Hur hanterar du alla dessa saker på bästa sätt? För att hjälpa dig att lösa detta dilemma, låt oss ta en titt på några tänkbara scenarier och de behov som uppstår i olika situationer.

För dig som flyttar utomlands

Att bestämma sig för att tillbringa en tid utomlands är ett stort steg, fyllt med förväntan och spänning, men också med en hel del praktiska frågor. En av dessa frågor rör hanteringen av era personliga tillhörigheter. Vilka saker tar ni med er? Vilka lämnar ni kvar? Och hur tar ni hand om det ni inte tar med?

Checklista med saker som kan behöva magasineras när du flyttar utomlands:

Barnens saker: Leksaker, kläder och böcker som barnen älskar men som de kommer att växa ur under er tid borta. Dessa föremål tar upp mycket utrymme och kan vara de första ni överväger att magasinera.

Elektronik: TV-apparater, datorer, spelkonsoler, ljudsystem och annan känslig elektronik som ni vill skydda från eventuella skador under er frånvaro.

Möbler: De möbler ni har valt att inte ta med er, särskilt om de är av större värde eller om ni har särskild känslomässig anknytning till dem.

Säsongskläder: Garderoben kan behöva en grundlig genomgång, inte minst om ni flyttar till ett klimat som skiljer sig mycket från ert nuvarande.

Landskapsvy med Eiffeltornet

För dig som flyttar ihop med en partner

Att flytta ihop med en partner kan vara både spännande och lite läskigt. Oftast finns inte plats för att ta med precis allt till den nya gemensamma bostaden, vilket leder till frågan om vad du ska göra med dina personliga tillhörigheter som du kanske inte är beredd att göra dig av med. Eventuellt kommer du att flytta in i ett fullt möblerat hem och behöver bara ta med dig det mest nödvändiga.

Checklista med saker som kan behöva magasinerinas när du flyttar ihop med en partner:

Personliga tillhörigheter: Oavsett om det är smycken, viktiga dokument, fotografier, samlarföremål eller något annat, kan dessa saker vara oersättliga och bör förvaras på ett säkert ställe.

Möbler: Kanske har du en särskild stol, ett skrivbord eller en bokhylla som du håller särskilt kärt och som du vill förvara säkert under uthyrningen.

Konst: Om du har konstverk som är känsliga för förändringar i miljön, kan det vara lämpligt att magasinera dessa på ett säkert ställe.

Kläder: Om det inte finns tillräckligt med utrymme i din partners garderob kanske du behöver magasinera en del av dina kläder.

Par tittar på mobil tillsammans

För den nyblivna studenten

Att hyra ut din bostad för att studera på annan ort eller kanske till och med i ett annat land är en spännande tid. Det är också en tid då du kan behöva begränsa vad du tar med dig till ditt nya hem för att göra flytten så smidig och praktisk som möjligt.

Checklista med saker som kan behöva magasineras när ska iväg och studera:

Skolmaterial och böcker: Kanske har du massor av böcker och skolmaterial som du vill ha till hands, men som tar för mycket plats i ditt nya studentboende.

Möbler: Kanske har du en del möbler som du inte vill bli av med, men som inte passar eller behövs i ditt nya hem. Många studentrum eller studentbostäder är dessutom både små och möblerade vilket innebär att du knappt behöver ta med dig några möbler alls.

Personliga tillhörigheter: Som student har du ofta inte så mycket utrymme, och vissa personliga tillhörigheter kanske behöver magasineras tillfälligt för att spara plats.

Ung kvinna i hatt med ryggsäck

För den nyblivna pensionären

Som pensionär kanske du bestämmer dig för att tillbringa dina gyllene år på en solig strand, eller kanske utforska spännande städer i andra länder. I så fall behöver du en smidig lösning för att ta hand om dina saker när du hyr ut din bostad.

Checklista med saker som kan behöva magasineras när du ska utforska livet som pensionär: 

Möbler: Om du har kvalitetsmöbler som du vill behålla men som du inte kan ta med dig på dina resor, är magasinering ett bra alternativ.

Personliga tillhörigheter: Saker med sentimentalt värde, som fotografier och minnessaker, bör magasineras på ett säkert ställe.

Värdesaker: Om du har värdesaker som konstverk, smycken eller samlarföremål, är det en bra idé att magasinera dem på ett säkert ställe under tiden du är borta.

Äldre kvinna cyklar på grusväg

Vanliga problem med traditionell förvaring

Många vänder sig till traditionella förråd för sina förvaringsbehov. Men att hyra ett förråd kan vara dyrt och komplicerat. Du måste organisera transporten av dina saker till och från förrådet, och du måste ofta betala för mer utrymme än du egentligen behöver. Dessutom kan tillgängligheten vara ett problem, särskilt om du befinner dig på andra sidan jorden och snabbt behöver få tillgång till några av dina saker.

Framtidens förvaring – digitala förråd

Tänk vad smidigt om någon kommer hem till dig och hämtar dina saker, förvarar dem tryggt och säkert, och sedan levererar dem tillbaka när du vill. En tjänst där du via en app kan se alla dina förvarade saker och begära utlämning av specifika saker när som helst. En tjänst där du kan lägga till eller ta bort saker från förvaringen när som helst, och där du bara betalar för den plats du faktiskt använder.

Förutom bekvämligheten, är en av de största fördelarna med digital förvaring den trygghet och säkerhet det ger. Dina saker förvaras i säkra och övervakade anläggningar, där de skyddas mot både inbrott och skador från väder och vind. Du kan vara säker på att dina saker kommer att vara i samma skick när du får tillbaka dem som när du lämnade dem.

En heltäckande flexibel magasinering

Vinden erbjuder en heltäckande lösning för magasinering av dina saker. Med en tjänst som inkluderar allt från bärhjälp och transport till förvaring och leverans, kan du slappna av och fokusera på ditt nästa steg, vare sig det är att flytta utomlands, flytta ihop med en partner, börja studera, eller njuta fullt ut av din pension.

Vi erbjuder en flexibel, trygg och bekymmersfri digital tjänst som gör att du kan fokusera på det som verkligen är viktigt för dig – oavsett om du planerar en resa utomlands, flytta in med din partner, eller gör en annan stor förändring i ditt liv. I Vinden-appen kan du hålla reda på alla dina saker, begära hemleverans av vad du behöver, när du behöver det, och du kan lägga till eller ta bort saker från ditt förvaringsutrymme när som helst, var du än befinner dig. Detta ger dig total flexibilitet och ger dig möjlighet att anpassa ditt förvaringsbehov efter dina ändrade livsomständigheter. Du betalar bara för det utrymme du faktiskt använder.

Oavsett vart livet tar dig kan du lita på att Vinden tar hand om dina saker på bästa möjliga sätt under tiden som du hyr ut din bostad.

Beräkna ditt förvaringspris enkelt online

Använd Vindens kalkylator för att uppskatta vad ditt förvaringspris skulle vara.

Läs vidare

Kvinna med telefon omgiven av flyttlådor

b2c

För dig som hyr förråd - så kan du minska dina kostnader

Att hyra förråd kan vara en nödvändighet, särskilt om du bor litet eller behöver förvara saker under en övergångsperiod. Men kostnaderna för förvaring kan lätt skena iväg, speciellt om du inte utnyttjar ditt förråd på rätt sätt eller betalar för outnyttjad yta. Här är fem tips som kan hjälpa dig att sänka kostnaderna.

Man using a calculator

b2c

Vad kostar det att hyra förråd? Dessa faktorer måste du ta i beaktning

Att säga vad det kostar att hyra förråd är inte helt enkelt och beror dels på vilken lösning du väljer och dels på hur mycket du behöver förvara. Det finns i huvudsak två olika typer av extern förvaring:

Hand med nycklar framför dörr

b2c

tips

Hyra ut din bostad? Så förvarar du dina saker tryggt och säkert

Att stå inför beslutet att hyra ut sin bostad kan innebära en vändpunkt i livet, ett steg mot nya äventyr och erfarenheter. Men bland alla dessa spännande möjligheter uppstår ofta en praktisk fråga: "Vad gör jag med alla mina saker under tiden jag är borta?" Möjligen hyr du ut din bostad möblerad, men troligtvis har du ändå personliga tillhörigheter som du vill förvara på ett säkert ställe. Kanske är det dina barns leksaker, en samling böcker du tycker om, dina vinterkläder, konstverk eller andra saker med affektionsvärde. Hur hanterar du alla dessa saker på bästa sätt? För att hjälpa dig att lösa detta dilemma, låt oss ta en titt på några tänkbara scenarier och de behov som uppstår i olika situationer.