Vinden
Par tittar på mobil tillsammans omgivna av flyttkartonger

Flyttfirma med magasinering på samma gång? Här är lösningen för dig

Det är ingen hemlighet att flytta kan vara en enorm utmaning. Från att sortera, packa och transportera till att organisera och installera sig i sitt nya hem. Det är onekligen en process som är både tidskrävande och utmattande. Dessutom är det ofta en extra faktor som komplicerar processen ytterligare – nämligen förvaring av alla saker. Här presenterar vi en heltäckande lösning där både bärhjälp, transport och förvaring ingår! 

Innan flytten – att slänga eller inte slänga?

Om du har bott på samma plats en längre tid är chansen stor att du har samlat på dig en hel del grejer. När du flyttar ställs du inför den svåra uppgiften att bestämma vad du ska göra med allt detta. Du kanske inte har tillräckligt med plats i ditt nya hem, eller så kanske du helt enkelt inte är redo att skiljas från vissa saker. Hur som helst kan det vara en jobbig stressfaktor att behöva komma underfund med vad man ska kasta eller behålla, samt hitta ett säkert och pålitligt ställe att förvara de saker som du kanske inte riktigt vet vad du ska göra med. 

Lyckligtvis finns lösningar som kan underlätta dessa processer – tjänster som kombinerar hjälp med både flytt och magasinering. Du slipper stressen med att behöva bestämma dig för vad du ska göra med varje enskild sak och kan enkelt magasinera det mesta för att ta beslut senare. Dessutom får du bärhjälp och behöver inte hyra flyttbil eller släp för att få undan grejerna. Så sluta fundera och fokusera istället på att göra flytten så smidig och stressfri som möjligt! 

Hand skriver på låda

Andra utmaningar med flytt och magasinering

Flytta är mer än bara att packa och packa upp kartonger. Det kräver planering, organisation och ofta mycket fysisk arbetskraft. Om du har burit en tung soffa uppför en trappa, eller försökt få igenom ett otympligt matbord genom en smal dörröppning, så vet du precis vad vi pratar om. En annan utmaning är att bestämma sig för vad du faktiskt ska ta med dig till ditt nya boende. Även om du har en idé om hur du vill att ditt nya hem ska se ut, brukar verkligheten se annorlunda ut när du har allting på plats. Stolarna som har kört till förrådet kanske visar sig passa perfekt in i din nya bostad, och köksbordet som du trodde skulle passa perfekt, visar sig ta upp alldeles för mycket yta när det väl kommit på plats. 

Att hitta ett lämpligt förråd som är säkert, tillgängligt och prisvärt kan också vara en utmaning. Du kanske tar i för mycket och hyr ett onödigt stort förråd som du knappt fyller till hälften, eller behöver du helt plötsligt ha ännu mer plats för att förvara mer grejer? Dessutom måste du transportera dina saker till och från förrådet, vilket kan vara besvärligt, dyrt och tidskrävande.

Fördelar med en kombinerad tjänst

De flesta behoven som uppstår i samband med en flytt kan lösas med en heltäckande tjänst som fungerar som flyttfirma och magasinering på samma gång. Det finns flera fördelar med att använda en kombinerad tjänst för flytt och magasinering. Här är några av de mest framträdande:

Två män bär in en soffa i en flyttbil

Enkelhet
Istället för att behöva hantera flera olika företag och tjänster, kan du få allt du behöver från en enda källa. Detta gör processen mycket mer hanterlig och mindre stressande.

Effektivitet
Genom att använda en kombinerad tjänst kan du spara tid och energi. Istället för att spendera tid på att leta efter och koordinera olika företag, kan du fokusera på det som verkligen betyder något - att göra din flytt så smidig som möjligt och installera dig i ditt nya hem.

Säkerhet
Professionella flytt- och magasineringsföretag har erfarenhet och utrustning som garanterar att dina saker hanteras på ett säkert sätt. De vet hur man packar in och transporterar allt från skrymmande möbler till sköra föremål, och de har säkra, övervakade förvaringsutrymmen där du kan förvara dina saker med trygghet.

Flexibilitet
Livet är oförutsägbart, och ibland kan våra planer ändras snabbt. Med en kombinerad lösning för flytt och magasinering har du friheten att anpassa tjänsten efter dina specifika behov och tidsplan.

Digital magasinering - bättre än att hyra förråd

Men nu undrar du kanske hur du ska hålla reda på allt som finns förvarat? Och hur kan du på ett smidigt sätt få hem sådant som du upptäcker att du vill ha i din nya bostad?

Föreställ dig att du kan få en detaljerad inventarieförteckning över alla dina ägodelar, tillgängliga i din smartphone eller dator när som helst, var som helst. Du kan snabbt och enkelt se vad du har i förrådet, inklusive bilder och detaljerade beskrivningar av varje föremål. Med ett par klick kan du begära att få hem just det du behöver i stunden, som levereras direkt till din dörr. Detsamma gäller det omvända. Med några klick kan du få upphämtning av saker som du vill förvara. Detta sparar dig massa tid och du slipper bära tungt eller köra fram och tillbaka från förrådet.

Trygg och flexibel förvaring – för ökad trivsel

I slutändan handlar det om mer än bara bekvämlighet. Denna typ av tjänst kan även ge dig en känsla av lugn och trygghet. Du vet att dina saker är säkra och skyddade, och du kan enkelt hålla reda på vad och hur mycket du har förvarat. Du slipper den stress och oro som kan innebära att försöka hitta plats för alla dina ägodelar i ett nytt hem, och framförallt slipper du fundera över huruvida du ska slänga, använda eller förvara varje enskild sak. Låt istället flytten ske på dina villkor och känn efter ordentligt innan du bestämmer dig för exakt vad du behöver i din nya bostad för att trivas så bra som möjligt. 

Par tittar på mobilen i en lägenhet

Ge dig själv utrymme i livet

Kanske har du alltid drömt om att ha ett hemmakontor, ett gym, eller ett hobbyrum. Men kanske har dessa drömmar satts på paus på grund av brist på utrymme. Med hjälp av en digital lösning för magasinering kan du alltid göra dessa drömmar till verklighet.

Genom att förvara saker du inte använder för stunden frigör du värdefullt utrymme  och kan skapa det du behöver i stunden för att leva det liv du vill. Och det bästa av allt, du kan göra allt detta utan att behöva göra dig av med saker du älskar och värdesätter. Allting finns bara några klick bort i din smartphone. 

Här kan du boka upphämtning och förvaring redan idag!

Läs vidare

Kvinna med telefon omgiven av flyttlådor

b2c

För dig som hyr förråd - så kan du minska dina kostnader

Att hyra förråd kan vara en nödvändighet, särskilt om du bor litet eller behöver förvara saker under en övergångsperiod. Men kostnaderna för förvaring kan lätt skena iväg, speciellt om du inte utnyttjar ditt förråd på rätt sätt eller betalar för outnyttjad yta. Här är fem tips som kan hjälpa dig att sänka kostnaderna.

Man using a calculator

b2c

Vad kostar det att hyra förråd? Dessa faktorer måste du ta i beaktning

Att säga vad det kostar att hyra förråd är inte helt enkelt och beror dels på vilken lösning du väljer och dels på hur mycket du behöver förvara. Det finns i huvudsak två olika typer av extern förvaring:

Hand med nycklar framför dörr

b2c

tips

Hyra ut din bostad? Så förvarar du dina saker tryggt och säkert

Att stå inför beslutet att hyra ut sin bostad kan innebära en vändpunkt i livet, ett steg mot nya äventyr och erfarenheter. Men bland alla dessa spännande möjligheter uppstår ofta en praktisk fråga: "Vad gör jag med alla mina saker under tiden jag är borta?" Möjligen hyr du ut din bostad möblerad, men troligtvis har du ändå personliga tillhörigheter som du vill förvara på ett säkert ställe. Kanske är det dina barns leksaker, en samling böcker du tycker om, dina vinterkläder, konstverk eller andra saker med affektionsvärde. Hur hanterar du alla dessa saker på bästa sätt? För att hjälpa dig att lösa detta dilemma, låt oss ta en titt på några tänkbara scenarier och de behov som uppstår i olika situationer.